BuSO Sint-Rafaël

logo van Sint-Rafaël

Leerkrachten in de spotlight

De puntjes op de i met Caroline

Uit het interview dat Francky van Caroline Van Doren heeft afgenomen, blijkt heel duidelijk dat Caroline al 30 jaar lesgeeft. Over haar leeftijd praat ze niet graag want het oud worden vindt ze al erg genoeg. (alhoewel ze er nog heel goed uitziet voor haar leeftijd). Haar motivatie is andere mensen zo goed mogelijk te helpen. Ze bekommert zich om de mensen met wie ze werkt en aan wie ze lesgeeft, alsook haar gezin. Zij is een denker. Ze denkt na over de manier waarop ze alles kan verbeteren en komt 's avonds langs de zeedijk tot een oplossing . Zij is geen wereldreiziger maar ze ruikt elke dag de Noordzee. Het opvolgen van de administratie van de leerkrachten naast het lesgeven is voor haar een fulltime job. Voor een bijkomende job heeft ze geen tijd. Een boek lezen geeft haar rust. (Als ze tijd heeft om te lezen of als de man al slaapt, grapje). Ratten vindt ze afschuwelijk, net zoals mensen die oneerlijk, onbeleefd of onverdraagzaam zijn. Thuis heeft ze geen huisdieren maar wel een klein visvijvertje. Als ze eens een mindere dag heeft, dan kunnen de vissen het ontgelden want op vrijdag eet men normaal vis.(grapje). Ze kent ook alle restaurants op de zeedijk want ze gaat graag uit eten. Ik denk ook dat het een romantische ziel is want Frankrijk, Italië, Duitsland zijn haar favoriete vakantiebestemming. De Artsen zonder Grenzen houden haar hart week. Een minpuntje voor haar op school is de communicatie. Daaraan kan en moet gewerkt worden. Kortom, een vrouw die graag de puntjes op de i zet.

Inne

Wie is zij?
Ze is een 45-jarige, spontane vrouw die in het verre Gistel (West-Vlaanderen) woont. Ze meet 1m72, heeft schoenmaat 39, kastanjebruin haar, bruine ogen en zou eigenlijk vaker een leesbril moeten dragen. Van honden die ze niet kent, is ze soms wel bang. Jaarlijks geeft ze geld aan een goed doel. Het is overduidelijk dat met deze beschrijving Inne bedoeld wordt.

Inne werkt hier reeds 22 jaar op school. Haar taak bestaat er o.a. uit om nieuwe cursisten uitleg over de school te geven waardoor ze zich hier thuis voelen, te helpen op medisch vlak, hen te helpen bij het aanvragen van hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Daarvoor doet ze een beroep op het VAPH. Naast deze drukke baan bij ons op school werkt zij ook nog als thuisverpleegkundige en diabeteseducator. Tijdens de vakantie geniet ze van reizen. Ondertussen heeft ze al heel wat landen in Europa afgereisd. Maar toch is haar favoriete bestemming de Ardennen. Wandelen en tuinieren zijn haar hobby’s maar haar voorkeur gaat toch uit naar reizen.
Wij kennen haar als een heel behulpzame vrouw die altijd voor iedereen klaarstaat.

De schoolinfrastructuur kan volgens haar nog beter.

Francky

Ga terug naar de pagina Schoolkrant