BuSO Sint-Rafaël

logo van Sint-Rafaël

Cultuur en Vrije Tijd

Konijn met krieken
Ingrediënten voor vier personen
  • 1 konijn, in stukken
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in stukjes
  • 1 flesje kriekenbier, 33 cl
  • 4dl water
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • Peper
  • 1 bokaal krieken, uitgelekt 300 gram
Bereiding
  1. Doe wat boter in een grote pot. Laat deze smelten.
  2. Bak de stukken konijn tot ze bruin zijn.
  3. Voeg de wortels en uien toe.
  4. Wanneer alles zeer warm heeft, voeg je het kriekenbier toe.
  5. Voeg het water toe, zorg ervoor dat alles onder staat.
  6. Voeg de tijm en het laurier toe.
  7. Laat het konijn ongeveer 1 uur sudderen op een zacht vuurtje.
  8. Roer regelmatig

Na één uur..

  1. Haal het vlees en de wortels uit de pot. Hou alles warm met foliepapier.
  2. Voor de saus, voeg je in de pot peper en zout toe naar smaak.
  3. Zeef de saus, zodat alle brokjes eruit zijn.
  4. Verhoog je vuur en laat alles even inkoken.
  5. Voeg de krieken en het vlees toe aan de saus
  6. Laat alles nog even opwarmen

Jonas

Ga terug naar de pagina Schoolkrant