BuSO Sint-Rafaël

logo van Sint-Rafaël

Aanbod - ontspanningsactiviteiten

Beeldend Atelier

In de lessen atelier zoeken we samen met jou naar een interessante vrijetijdsbesteding. Hierbij spelen we zoveel mogelijk op je interesses en mogelijkheden in. Het is hierbij belangrijk dat je de oefeningen zelfstandig en later ook thuis kan uitvoeren. Sommige cursisten stromen zelfs verder naar een academie of creëren thuis hun eigen atelier. Verschillende technieken en materialen komen aan bod. Je kan je eigen weg zoeken uit het aanbod textiele technieken: vilten, shibori, batik, reservatie- en verbindingstechnieken. Werk je liever met klei of steen? Dan leer je een vorm opbouwen met rollen en plakken klei. Stap voor stap leer je een sculptuur uit een homp klei boetseren of uit een steen tevoorschijn halen. Verder kunnen ook eenvoudige grafische technieken aan bod komen (linosnede, monotype) en kan je ook leren tekenen en schilderen. Jaarlijks wordt ook een projectgroep opgestart. De voorbije jaren was dat o.a. de werkgroep 'OnBetaalbaar'. Toen gingen we een jaar lang aan de slag binnen de thema's recycling en ambacht. Met de groep 'ZOOM' gingen we een jaar lang artistiek aan de slag met het werk van Raoul De Keyzer als vertrekpunt in een samenwerking met het S.M.A.K. en Aifoon. Tijdens het schooljaar 2019-2020 werkten we rond het Lam Gods van de gebroeders van Eyck.

Ambachtelijk Atelier

Wil je je creatief brein stimuleren? Ben je op zoek naar een ontspannende en toffe vrijetijdsbesteding? Ben je handig en heb je geen problemen met het onthouden van een werkwijze? Binnen ambachtelijk atelier komen verschillende technieken en/of ambachten aan bod:

Deze lijst kan op verzoek van cursisten (en volgens vaardigheden van de leerkracht) aangevuld worden.

Fitness

Wat kun je in het vak fitness verwachten?

Zwemmen

Eén keer per week zwemmen we met jou en je medecursisten. We houden speciaal 2 baantjes vrij zodat we in het water aan verschillende zwemstijlen en -vaardigheden kunnen werken. Conditioneel trainen kan ook. Wil je leren zwemmen? Dan starten we met watergewenning en het aanleren van de arm- en beenbeweging schoolslag. Je kan bij ons ook verschillende zwembrevetten halen. Wat kan er aan bod komen?:

Ga terug naar de pagina aanbod