BuSO Sint-Rafaël

logo van Sint-Rafaël

Informatica

Initiatie en Windows

In dit vak zet je de eerste stappen in de wereld van PC-gebruik. Je maakt kennis met het besturingssysteem Windows 10. Je leert op een efficiënte manier werken met het startmenu, bestanden en programma's. We werken oa. in Verkenner, Kladblok, Defender.. Na deze lessenreeks heb je voldoende basiskennis om verder te gaan in informatica. Ga je voor Internet of voor Word. Misschien is Excel wel jouw ding?

Creatief met foto's

Je maakt graag foto’s met je smartphone, tablet, fototoestel, maar hoe geraken die foto’s op je computer, externe schrijf of bewaar je ze liever in de Cloud? Deel je ze via Facebook, WhatsApp of Messenger? Hoe organiseer je je foto’s, hoe maak je er een selectie uit. We maken foto’s rond bepaalde thema’s en verwerken die tot wenskaarten, kalenders en een fotoalbum. We smukken ze eenvoudig op met onder andere filters, maskers of extraheren een onderwerp. Misschien behoort een fotofilmpje of fotocollage ook tot je dromen. In dit vak zijn creatief met onze foto’s.

Dactylo

Jij bepaalt het niveau en het tempo van de lessen dactylo. We starten met het aanleren van een ergonomische positie op het klavier en bouwen op naar het correct leren typen van alle letters, cijfers en tekens op.

Excel

Excel is een veelgebruikt rekenprogramma bij je thuis of in een bedrijf. Bij een rekenblad ligt de klemtoon niet alleen op het berekenen maar op het correct voorstellen en opmaken van cijfergegevens. Excel is ook perfect voor het bijhouden van adressen en andere lijsten.

ICT

Tijdens de lessen ICT maak je op eigen tempo kennis met Windows 10, tekstverwerking en Internet. Je leert er ook e-mailen. Op het einde van de rit beschik je over voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met je pc. Je kan er nadien ook voor kiezen om je kennis uit te breiden door specifiek Windows of Word of ... te gaan volgen.

iPad & iPhone

Het vak iPad / iPhone geeft een waaier aan mogelijkheden op verschillende vlakken. We nemen mobiliteitapps onder de loep voor het plannen van een trein-, bus- of wandelroute. Communicatieapps staan ook op de planning, want mailen, sociale netwerken, YouTube, bellen en berichten sturen over het net zijn niet meer weg te denken. We leren een agenda bijhouden, notities maken … Daarnaast is er ook ruimte voor speciale apps die de integratie bevorderen: scannen, vertalen, kleurendetectoren … Kortom te veel om hier op te noemen. Iedere dag groeien de mogelijkheden van dit toestel voor onze doelgroep.

MacOS

Je leert op een efficiënte manier werken met je eigen Mac. We gebruiken Siri, VoiceOver en/of Zoomen om alles haarfijn uit te leggen. We werken met Finder, gebruiken de bijgeleverde apps voor mail, tekstverwerking, agenda, internet … en we gaan op zoek in de AppStore naar toegankelijke programma's.

Multimedia

In het vak multimedia reiken we jou een waaier aan mogelijkheden aan. Je leert er zippen (bestanden samenvoegen en verkleinen), skypen (telefoneren via je pc), muziek converteren, geluiden bewerken, cd’s en dvd’s branden en noem maar op.

Keer terug naar aanbod