In dialoog met onze cursisten met verschillende visies en levensbeschouwingen gaan wij op zoek naar het volle mens- en medemens-zijn en brengen we de katholieke, christelijke stem op een eigentijdse wijze binnen. In een sfeer van vertrouwen en in respect voor de medemens gaan we op zoek naar onze eigen mogelijkheden. In verbondenheid met en in respect voor andere levensbeschouwingen maken we kennis met verhalen uit de Bijbel en andere actuele verhalen over goed en kwaad. We reflecteren bij symbolen en rituelen en verhalen die mensen in beweging brengen. Omdat “kunst en religie” vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, krijgen jullie – als jullie dit wensen – ook de kans om vakoverschrijdend hiermee aan de slag te gaan.
Tijdens dit project krijgen jullie de kans om rond toegankelijkheid te werken. Toegankelijkheid bekijken we zo ruim mogelijk. We hebben het niet alleen over infrastructurele toegankelijkheid maar ook over toegankelijke evenementen, diensten, documenten … Binnen dit vak vertrekken we vanuit jullie eigen ervaringsdeskundigheid. We trekken eropuit om aan de hand van reële situaties de theorie rond toegankelijkheid aan te brengen. Nadien gaan we hierop dieper in.
Bij voldoende kennis en/of vaardigheden krijg je de kans op stage te gaan. De klassenraad geeft hierover advies maar uiteindelijk kies jij vrijwillig of je dit wil doen. Deze stage kan een voorbereiding zijn op werk of op een zinvolle vrijetijdsbesteding na je opleiding.
Tijdens 1 namiddag per week laten we jullie proeven van allerlei activiteiten die eventueel tot een nieuwe hobby of zinvolle vrijetijdsbesteding kunnen leiden. De inhoud van de workshops is heel divers maar we kunnen deze gewoonlijk binnen de volgende thema’s onderbrengen, nl. sport, communicatie, cultuur en gezondheid.
Ga terug naar de pagina aanbod