Maagdenpraat

Gent. Twee hoog.

Een groot gezellig praktijklokaal. Één of twee enthousiaste leerkrachten en een groep gemotiveerde cursisten. Een groep mensen van allerlei pluimage, ergens tussen 18 en 74 jaar. Belg of allochtoon, blind of slechtziend. Één doel: mooie, interessante dingen (leren) maken.

Tussen het lawaai, getril en andere verbouwingsongemakken van de buren wordt hier druk gecreëerd. Met klei, met wol, met naald en draad, met inkt en verf. Moch gij, zelfs met de achtergelaten kleren van een ex!

Hoog tijd dus om onze ramen open te gooien en jullie te laten delen in onze vertelsels, verzinsels en maaksels.

Volg de belevenissen op de blog.

 

 

Kaasbuffet 2018

Houd 11 maart vrij voor het kaas- en wijnevenement van ons herscholingscentrum Sint-Rafaël. Iedereen is welkom! Op vraag van enkele cursisten proberen wij een nieuwe formule: we serveren het kaasbuffet op zondagmiddag 11 maart vanaf 12.30 uur.

Bij de kazen worden aangepaste wijnen of bieren geschonken. Als je kaas maar niets vindt, kun je een vleesschotel bestellen. Tegen 16 euro per persoon krijg je één welkomstaperitief en je kaas- of vleesschotel. Kinderen onder de twaalf betalen 8 euro. Voor wijn en bier ben je aangewezen op je eigen smaak en portemonnee.

Lees meer...
 

Tentoonstelling werk Dirk Van Dingenen

Ter gelegenheid van 300 jaar academie in Brugge kun je tot 30 januari in de Bogardenkapel kunstwerken van o.a. oud-cursist Dirk Van Dingenen bewonderen.

het adres: Katelijnestraat 86 in Brugge

de openingsuren:

  • vrijdag: van 16 u. tot 20 u.
  • zaterdag en zondag: van 10 u. tot 13 u. en van 14 u. tot 17 u.
 

Muziekquiz op 18/11/2017 ten voordele van Vlaams Leeroogpunt Gent - Sint-Rafaël

Hou je van The Beatles of dans je liever de ziel uit je lijf op de tonen van Katy Perry? Zing je in de douche altijd mee met Bryan Adams? Dan is het nu je kans om je muzikale kennis te testen op een quiz. En dat voor het goede doel - alle opbrengsten gaan immers integraal naar de werking van Sint-Rafaël. Iedereen welkom dus op de muziekquiz van Jimmyboyzzz ten voordele van Vlaams Leeroogpunt Gent - Sint-Rafaël.

Lees meer...