Verslag van de sportdag

Op donderdag 22 september 2016 heeft onze school deelgenomen aan de jaarlijkse sportdag die voor personen met een visuele beperking werd georganiseerd.

Om 7.25 u. verzamelden we aan de krantenkiosk in het station van Gent Sint-Pieters. Om 8 u. precies kwamen we in het station van Brugge aan om er de leerkrachten en cursisten te ontmoeten die rechtstreeks naar Brugge waren gereisd.

 

We waren keurig op tijd maar door werkzaamheden rond het station hebben we de bus naar Jabbeke gemist. 30 minuten later vertrokken we dan toch vol goede moed. De ene was al iets wakkerder dan de andere. De zon was zelfs niet zeker van haar aanwezigheid maar uiteindelijk brak die toch door.

Het sport- en cultuurcentrum van Jabbeke is een indrukwekkend gebouw: modern en met ruime zalen.

Na een korte introductie ging iedereen onder begeleiding van de leerkrachten en/of vrijwilligers naar zijn gekozen sport.

Indoor cycling of spinning, dans, rijden met de tandem, fitness, yoga, boogschieten, curling zijn een greep uit het ruime aanbod.

Elke discipline werd door de cursisten en de leerkrachten met veel enthousiasme uitgetest. De ene sport boekte al meer succes dan de andere.

Tussen de middag spraken we onze lunchpakketten aan. Die lunchpauze konden we goed gebruiken om onze energie weer op peil te brengen.

Na een welverdiende eet- en drankpauze gingen we opnieuw aan de slag. ‘Lekker zweten, alles vergeten’ was de boodschap.

De jaarlijkse sportdag is een uitstekende gelegenheid om eens buiten de lessen en op een aangename manier met allerlei sporttakken kennis te maken.

Hoedje af voor zowel de cursisten als de begeleidende leerkrachten en vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme!

De sportdag liep van een leien dakje en iedereen heeft zich goed geamuseerd.

De verslaggever

Ioannis Papadakis

Vergeet niet om ons te liken op Facebook, daar kan je alle nieuwtjes ook volgen.