“Een wereld vol mooie dingen”

Schoorvoetend zetten wij onze eerste stapjes in de wereld van Sint-Rafaël. Alles leek nog zo onherkenbaar. Het was een wereld waar we eerst ogenschijnlijk niet thuishoorden.

Maar toen leerden we de mensen kennen die voelden wat wij voelden. Ze wisten wat wij doormaakten, we voelden er ons onmiddellijk thuis. Wij maakten kennis met de lessenpakketten, de medestudenten en de leerkrachten.

Ruben: “Ook leerde ik er mijn hobby en passie kennen: boogschieten voor blinden en slechtzienden. Het is een hobby waarmee ik al ontzettend veel heb bereikt en waarvan ik hou. Zo ben ik sinds kort opnieuw Belgisch kampioen boogschieten. Dus weer een medaille om bij mijn verzameling in de trofeeënkast te leggen.”foto van ruben samen met kathleen

“Ook ontpopte ik mij tot een passionele stoelenvlechter. Van biezen tot riet, ik leerde het allemaal op de tast. Ik doe dit in mijn vrije tijd eveneens ontzettend graag. Verder dank ik Sint-Rafaël omdat ik er mijn vrouw Kathleen heb leren kennen. Door onze visuele beperking weten wij wat we aan elkaar hebben; we vullen elkaar dan ook perfect aan.”

Kathleen: “Jaar na jaar bloeide ik in Sint-Rafaël open. Ik ontpopte er mij tot een jonge dame die ook een doel in haar leven wou. En na mijn eerste jaren startte ik de lessen om mij voor te bereiden op het examen voor de Centrale Examencommissie.”

“Na 3 jaar hard werk en dankzij de perfecte begeleiding en steun van het lerarenteam en de sociale dienst, kwam mijn droom uit. Ik behaalde mijn diploma kantoor/verkoop. En ja … Na enkele maanden solliciteren vond ik mijn huidige job, namelijk ‘commercieel adviseur in de telemarketing en agendabeheer’ bij het Onafhankelijk Ziekenfonds.”

“Ook ben ik trots dat ik in de tussentijd mijn man heb leren kennen. Sinds kort zijn wij getrouwd. We wonen al enkele maanden in ‘ons’ nieuw huis. Ruben heeft eveneens een job. Beiden doen we ons best om het ondanks onze beperking zo goed mogelijk te doen.”

En wij weten dat er heus nog mensen zijn die dit kunnen bereiken. Wij willen dan ook oprecht zeggen dat Sint-Rafaël een heel positieve invloed op ons leven heeft gehad.

Bedankt voor alles!

Vele groeten

Ruben en Kathleen